10 biljaka koje smanjuju VISOK PRITISAK: najbolji prirodni lekovi koje uvek treba imati u kući

Evo koje biljke pomažu kod visokog pritiska - čudo iz prirode!

Hipertenzija je oboljenje koje zahvata sve više odraslih osoba širom sveta, a visok pritisak može biti poguban za celokupno zdravlje, piše Lovesensa.

Uglavnom se pri lečenju visokog pritiska preporučuju medikamenti i promene životnih navika (ishrana, kretanje, san...). Ali, u prirodi postoji 10 moćnih lekova koji vam takođe mogu pomoći da umanjite pritisak i sprečite komplikacije usled hipertenzije.

Evo koje biljke pomažu kod visokog pritiska:

1. Bosiljak

Sadrži hemikaliju eugenol koja sprečava sužavanje i oštećenje krvnih sudova, pa tako pozitivno utiče i na smanjenje pritiska. Dodajte bosiljak u salate, supe, čorbe ili napravite od njega čaj.

3 najmoćnija ruska prirodna leka protiv virusa: pomešajte 2 namirnice i ojačajte IMUNITET3 najmoćnija ruska prirodna leka protiv virusa: pomešajte 2 namirnice i ojačajte IMUNITET3 prirodna ruska leka protiv virusa i prehlade - prave se od samo dve namirnice!

2. Cimet

Istraživanje vršeno na glodarima pokazalo je da ekstrat cimeta može da smanji visok pritisak i u početnoj i odmakloj fazi. Stavite cimet u kašu koju jedete za doručak ili u jutarnju kafu.

3. Kardamon

Istraživanja su pokazala da je kod pacijenata sa visokim pritiskom, koji su uzimali 1,5 gram karadamona u prahu, dva puta dnevno, 12 nedelja besprekidno, primećeno značajno poboljšanje. Možete u ishrani koristititi seme kardamona ili kao začin u prahu.

4. Seme lana

Laneno seme bogato je omega 3 masnim kiselinama i dokazano utiče na smanjenje pritiska. Preporučuje se da tokom 12 nedelja uzimate 30 do 50 g lanenog semena dnevno. Seme lana reguliše holesterol, glukozu, puno je antioksidanata i smanjuje rizik od kardiovakularnih oboljenja.

5. Beli luk

Sadrži azot monoksid koji utiče na slobodno kretanje krvi kroz arterije i čisti krvotok.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.