Vizuelizacija za treće oko

Brza tehnika za jačanje centra mudrosti.

Energetska tačka koji se nalazi u sredini čela negde između obrva poznata je pod nazivom treće oko. Još se naziva tajni prozor i centar mudrosti. Međutim, ne nalazi se na površini nego u dubini glave.

Anatomski je to epifiza, jedna od endokrinih žlezda. Svi indijski bogovi imaju treće oko, zato se u yogi kaže: "čovek plus treće oko je bog, a bog minus treće oko je čovek." Yogi Fabijan (www.yogacentarsombor.com) kaže da treće oko treba razvijati kako bismo razvili intuiciju i ostvarili pristup beskrajnoj inteligenciji Stvarnosti. Sledeća tehnika daje rezulatate vrlo brzo i neposredno. Treće oko se "hrani" pažnjom, te dok meditirate usmerite pažnju na ovaj centar. Vizualizujte da vam se udah prelama u izdah na tom mestu. Pratite takav dah i osetite mir i blaženstvo koje vam pruža ta prisutnost.

Potom vizualizujte kako se iz prostora trećeg oka raspršuje energija u vidu svetlosti i razliva po glavi i celom telu. Osetite milinu i blaženstvo. Ostanite u toj vizualizaciji koliko vam je ugodno. Završite jednim dubokim udahom i izdahom i lagano otvorite oči.

Pripremila: Maja Pakić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.