Vežba za dobre hormone i zdrave jajnike: jednostavne joga asane koje možete da radite kod kuće (VIDEO)

6 odličnih asana za zdravlje jajnika i hormona!

Istraživnaja pokazuju da 1 od 10 žena na svetu ima policistične jajnike, a evo koje joga asane podstiču hormonalni balans i čuvaju zdravlje jajnika, piše Lovesensa.

Sindrom policističnih jajnika je usko povezan sa hormonskim disbalansom, a ima i značajan uticaj na fizičko i psihičko zdravlje. Simptomi policističnih jajnika najčešće su izostanak menstrualnog ciklusa, opadanje kose, pojava akni, gojaznost i otežano začeće.

Joga vežba OBRNUTI LEPTIR: smanjuje bolove u leđima, isteže telo i ubrzava metabolizam (FOTO)Joga vežba OBRNUTI LEPTIR: smanjuje bolove u leđima, isteže telo i ubrzava metabolizam (FOTO)Položaj obrnuti leptir pomaže vašoj kičmi da bude jedra i zdrava!

Policistični jajnici mogu uzrokovati i druga oboljenja poput dijapetesa tipa 2, apneje, nagle promene raspšoloženja i kardiovaskularna oboljenja.

Više malih cista na jajniku ukazuju da se ovaj sindromn razvio kod žene. Ove ciste nastaju usled pomremećnog menstrualnog ciklusa. Jajnik je uvećan i stvara preveliku količinu androgenih i estrogenih hormona. Taj višak, zajedno sa nedostatkom ovulacije, može da izazove neplodnost.

Kako bi jajnici bili zdravi, važno je da postanete otporniji na stres, pazite na ishranu i telesnu težnu.

Najlakše JOGA vežbe za ravan stomak: 5 asana za brzo mršavljenje u predelu strukaNajlakše JOGA vežbe za ravan stomak: 5 asana za brzo mršavljenje u predelu strukaPredstavljamo vam jednostavnih 5 asana za zatezanje stomaka!

Joga je savršen izbor fizičke aktivnosti ukoliko imate ili želite da sprečite tegobe sa jajnicima ili hormonski disbalans. Ove jednostavna asane oslobađaju vaše telo od blokada i otvaraju prostor za zdravu energiju. Takođe, pozitivno utiču na metabolizam i regulišu telesnu težinu.

U video prilogu vas očekuje 6 odličnih asana za zdravlje jajnika i hormona, a to su:

  • Sarvangasana (Sveća)
  • Halasana (Plug)
  • Bhujangasana (Kobra)
  • Dhanurasana (Luk)
  • Ardha Shalabasan (Poluskakavac)
  • Paschimottanasana (Štipaljka)

Pogledajate uputstva u video prilogu! 

 Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.