Vežba disanja koja opušta i pročišćava telo

Pomoću daha moguće je energizovati se i relaksirati, jer dah utiče na psihički, mentalni i emocionalni sistem. Pročistite telo vežbom koja sledi, a možete je praktikovati tokom dana...

Vežbe treba da izvodite u opuštenom stanju tela, pritom nastojte da vam kičma bude ravna i uspravna. Izuzetno je blagotvorno izvoditi vežbe disanja u prirodi, koja nas dodatno inspiriše, balansira i obezbeđuje visok kvalitet vazduha. Možda je najbolje sa treninzima disanja započeti upravo tokom godišnjeg odmora, kada se spontano okrećemo sebi i zdravim odlukama.

Evo kako da izvedete vežbu disanja koja će vas opustiti i pročistiti telo.

Obično se izvodi u sedećem ili ležećem položaju. Pre disanja poželjno je što više opustiti telo. U ovoj vežbi ćete koristiti ceo respiratorni kapacitet, tj. disaćete stomakom kao i srednjim i gornjim delom pluća. U svakodnevici, zbog ritma života i stresa kojem smo izloženi, dah je ograničen samo na plitko, klavikularno disanje, što je ovom vežbom moguće promeniti.

Ako želite, možete položiti desnu ruku na stomak, a levu na grudni koš. Osetite svoj mekani i opušteni stomak kako se širi i sužava. Dišite mirno i polako, sa punom ljubavlju i svešću o vazduhu koji ulazi u vaše telo i izlazi iz njega. Osetite puls života u sebi i telo pod rukom - telo koje volite i o kojem svesrdno brinete. Osetite i svoj grudni koš - centar svesti.

Povežite se sa sobom i uronite u dah koji će vas uvesti u dubine svesti i sadašnji trenutak, trenutak bivanja. Takvo disanje će vam opustiti celo telo i podsetiti vas kako zapravo izgleda potpuno disanje. Tom vežbom se stres prirodno i lako otpušta, sve ćelije tela pune kiseonikom, što revitalizuje i detoksikuje, a rezultat je i bolja koncentracija.

Kako da izvodite vežbu disanja "ha" za dobro jutro pročitajte ovde.

Aditi Sanja Tatalović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.