Vežbe za telo i dušu - Body Art

Intenzivni aerobni grupni programi, ili workout programi sa velikim težinama, pokrivaju samo jedan segment brige o našem telu. Pitanje je da li je to dovoljno? Da li je to jedino što našem telu treba? Klasično sagorevanje kalorija i oblikovanje tela su samo jedan aspekt delovanja vežbi na telo. Potrebno nam je mnogo više.

Istok i Zapad – jedno telo

BodyART program je nešto sasvim drugačije i pomalo neočekivano, s obzirom na njegove tvorce. Njegov koncept je baziran na celovitosti, na principima jina i janga i pet elemenata kineske filozofije. Ovo je funkcionalni trening koji aktivira celo telo, kombinujući snagu, fleksibilnost, kardio vežbe i disanje. Vežbe i pokreti inspirisani su drevnim borilačkim veštinama, jogom, pilatesom, fizioterapijom i klasičnim kondicionim vežbama koje čine ovaj program sveobuhvatnim, jednostavnim i drugačijim. To je susret Istoka i Zapada, njihov večni konflikt i večna igra, bez pobednika i gubitnika, zagonetno otkrivanje razlika koje nas u biti čine istima. Rezultati su vidljivi kod svih učesnika, bez obzira na njihovo starosno doba ili fizičku

Smanjuje stres, jača imunitet i regulliše varenja: evo kako da izvedete lekoviti položaj mačke (JOGA)spremnost.Smanjuje stres, jača imunitet i regulliše varenja: evo kako da izvedete lekoviti položaj mačke (JOGA)spremnost.Usled sedelačkog načina života, sve češće patimo od bolova u leđima. Tu nam mogu pomoći vežbe istezanja, koje će ublažiti…

Najnapredniji program vežbanja

Nagrađen kao najbolji međunarodni koncept od strane ECA OBOW u Nju Jorku, BodyART je proglašen za najnapredniji i najefektniji program u svetu. Osnivač ovog koncepta je Robert Štajnbaher (Robert Steinbacher). Precizni Švajcarac je, zajedno sa zagonetnom Vijetnamkom Aleksom Le (Alexa Le), osmislio program kombinujući vežbe različitih pokreta, koje je preuzeo iz terapeutskih vežbi za ljude sa posebnim potrebama. BodyART je istočnjački princip fizioterapije i vrsta pedagogije gde se ljudsko biće tretira kao jedinstveni mišićni lanac i organ sa jedne strane, i svesti, duše, sa druge strane. Kada je integrisao te vežbe u radu sa zdravim osobama, to je delovalo veoma pozitivno na ljudski organizam. Svi bodyART časovi izvode se bez obuće, koristeći pokrete tela i tehnike disanja kako bi se povećao učinak na ličnom nivou. Ovo holističko i rehabilitujuće iskustvo daje svrsishodan, moćan i dugotrajan efekat na vaš svakodnevni život, delujući na aspekte koji nisu u ravnoteži. Svesni smo da danas nije nimalo lako postići tu ravnotežu. Baziran na principima kineske tradicionalne medicine, bodyART vas izaziva da napravite ravnotežu svoje moćne i dinamične energije sa pasivnim opuštanjem, kroz rad na meridijanima tela. Formira dinamiku između aktivnosti i pasivnosti, tenzije i opuštanja. Pravi ravnotežu kod svakog polaznika, dok, sa druge strane, predstavlja intenzivan trening koji vraća energiju. On jednostavno balansira vaše telo, čisti ga i deluje na kvalitetan protok energije telom.

Kako treba da hodate da biste skinuli masne naslage: ovako šetanje smanjuje stres i oblikuje teloKako treba da hodate da biste skinuli masne naslage: ovako šetanje smanjuje stres i oblikuje teloKako da smršate pomoću hodanja - evo kako se pravilno šeta za gubitak masnih naslaga!

Sprovodeći bodyART i primenjujući ga svakodnevno, indirektno utičemo na promenu smera razvoja fitnesa. Da li ćemo i dalje kažnjavati i zloupotrbljavati telo iscrpljujućim treninzima kako bismo ga doveli u stanje pokornosti, ili ćemo istupiti iz ovih trendova i koristiti neverovatnu mišićnu strukturu i nahraniti dušu i telo postizanjem terapeutskih dobrobiti, a, uz sve to, povećavati jačinu, pokretljivost i fleksibilnost? Da li ćemo pripremiti našu svest da prihvati darove života i izazove, trenirajući mentalni fokus i praveći ravnotežu naše dinamične i pasivne energije, ili ćemo i dalje nastaviti sa neadekvatnim treninzima i lošim životnim navikama? Izbor je na nama.
BodyART inspiriše ljude da preuzmu odgovornost za sopstveno telo i uključuje ga u put ozdravljenja i ravnoteže. Čuvajte svoje telo, svoj jedini hram, kako biste se u njemu dugo osećali dobro.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.