Vayu Mudra reguliše element vazduha u telu

Mudre oslobađaju energiju zaključanu u nadijima i čakrama i usmeravaju je tako da možete da ostvarite ciljeve i nosite se sa problemima svakodnevnog života.

Vayu mudra pomaže kod bolesti srca, povećava vitalnost, opušta mišiće i uklanja bol. Savijte kažiprst do korena palca i lagano ga pritiskajte palcem, dok su ostali prsti ispravljeni. Ona vam ppmaže da regulišete element vazduha u telu. Ako osećate težinu nakon obroka, možete vežbati ovu mudru u Vajrasani - položaju dijamanta.

Joga pokreti rukama u kojima se koriste samo dlanovi i prsti nazivaju se mudre i predstavljaju jedan od sistema drevne indijske medicine. Svaki od naših prstiju na obe ruke ima različito značenje i svaki odgovara energiji određenog dela tela. Desna ruka predstavlja mušku stranu i pod uticajem je Sunca, dok je leva ženski deo nečije prirode i njome upravlja Mesec. Desna ruka prima moći, dok ih leva daje.

Mudre su jednostavne ali imaju veliku moć koja može da vam promeni život, jer energiju zaključanu u nadijima i čakrama oslobađaju i usmeravanjem kako biste ostvarili ciljeve i nosili se sa problemima svakodnevnog života.

Najveći broj mudiri možete izvoditi bilo gde, ali se preporučuje da to bude na tihom i izdvojenom mestu, gde ćete biti u miru sa sobom. Tokom izvođenja sedite u udoban položaj ispravljene kičme. U početku se preporučuje da vežbate tri minuta dnevno, kasnije možete da produžite i do pola sata.

 

Peđa Matić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.