Upijanje kosmičke svetlosti

Sangejzing je jedinstvena tehnika jer nema posebnih kurseva, nema gurua i svako može da je upražnjava onda kada mu to odgovara.

Sve religije i sve kulture sadržale su verovanje u Sunce vekovima unazad, pa i sangejzing ili, kako se drugačije zove, solarnu joga metodu koja je poznata već nekoliko hiljada godina. Međutim, tek poslednjih dvadesetak godina ova metoda se ponovo širi po svetu. Sve je veći broj onih koji se bave sangejzingom i koji su drastično poboljšali svoje opšte zdravstveno stanje zahvaljujući jednostavnom gledanju u Sunce. Poznato je i da veliki deo populacije, posebno oni koji žive na severu, pati od stanja koje zovemo "zimski bluz" jer u periodima kada dugo nema Sunca, ljudi osećaju tugu, mentalnu tupost i često padaju u depresiju. Već sama ova činjenica jasno ukazuje na to da je Sunčeva energija od neprocenjive važnosti za zdravlje, ali je pravo pitanje u kojoj meri i na koji način mi koristimo ovaj neiscrpni izvor (besplatne) energije.

Naučeni smo i učeni decenijama da je gledanje u Sunce štetno, da se tako oštećuje vid, ali sada postoje neoborivi dokazi koji govore u prilog tezi da se gledanjem u Sunce, onda kada je to bezbedno, poboljšava pre svega psihičko zdravlje, koje je osnov za fizičko blagostanje i da se istovremeno poboljšavaju sve vitalne funkcije u organzimu. Sangejzing je jedinstvena tehnika i zbog toga što nema posebnih kurseva, nema gurua i svako može da je upražnjava onda kada mu to odgovara, naravno uz poštovanje određenih pravila i principa.

O metodi gledanja u Sunce i svim dobrobitima koje Sunce ima na ljudski organizam razgovarala sam sa doktorkom Slađanom Velkov, koja je godinama proučavala uticaj Sunca na zdravlje. Doktorka Velkov je svoju karijeru počela kao doktor klasične medicine, međutim nakon nekoliko godina rada u Makedoniji, u Vranju, a zatim i u bolnici u Kuvajtu, shvatila je da klasična medicina često ne može da pomogne. Problem sa klasičnom medicinom je što tretira simptome koji su zapravo samo posledica, umesto da se otklanjaju uzroci koji dovode do zdravstvenih problema. Kada je njena svekrva primila vakcinu protiv gripa, nakon čega joj se zdravlje naglo pogoršalo, rešila je da se dublje pozabavi alternativnim metodama lečenja. Tako je prvo počela da proučava lečenje sirovom hranom, pa ju je to kasnije odvelo i do revolucionarne metode koja poboljšava zdravlje - sangejzinga.

"Naši preci su ustajali sa Suncem i vraćali se tek kada bi zašlo. Međutim, mi danas imamo potpuno drugačiju sliku o njemu. Mnogi su zamenili dan za noć, živimo u nedovoljno osvetljenim prostorijama, mažemo se veštačkim, često štetnim kremama, nosimo naočare za Sunce i na taj način nanosimo štetu našem organizmu. Iza očiju u mozgu nalaze se dve izuzetno važne žlezde, hipofiza i epifiza. To su dve najvažnije žlezde koje su u stvari šefovi svih drugih žlezda u telu. Nalaze se iza očiju iz razloga što se aktiviraju sunčevom svetlošću koje naše oko opaža. Kada ne živimo izloženi Sunčevim zracima, kada veliki deo vremena provodimo u zatvorenom prostoru ili stavljamo naočare za Sunce, onda te dve žlezde smanjuju svoju aktivnost, i u manjoj meri luče potrebne hormone. Pre svega se misli na hormone koji luči epifiza - melatonin, koji je jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidanata i snažan antidepresiv, koji ima cilj da jača imuni sistem i serotonin - dobro poznat i kao hormon sreće. Kao što znamo, hipofiza kontroliše lučenje svih ostalih žlezda. Aktivacijom ove dve žlezde dolazi do poboljšanja zdravlja i do boljeg raspoloženja", objašnjava doktorka Velkov.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.