Uklanja blokade u telu, sprečava bolest tkiva i negativnost: zašto odmah treba početi sa vežbanjem Jin joge

Različite Jin joga poze stimulišu i uklanjaju blokade u miofacijalnim meridijanima tela. Ovo ima efekat balansiranja unutrašnjih organa!

Da li ste već probali Jin jogu? Ako ste umorni i žudite za energijom, ili previše stimulisani nemirnim umom, mogla bi biti pravo rešenje za vas.

Moj motiv za pisanje ovog članka je da navedem svakog ko još nije probao Jin jogu, ili još nije ubeđen u njene dobrobiti, da je proba! Zašto? Zato jer je osećaj nakon vežbanja Jin joge neverovatan!

Postanite drvo i oslobodite se strahova: čudesna joga asana za sticanje samopouzdanjaPostanite drvo i oslobodite se strahova: čudesna joga asana za sticanje samopouzdanjaJoga položaj drveta, odnosno asana Vrksasani pomaže da transformišete strahove i vratite veru u sebe! Uz nju obavezno izgovarajte…

Dobrobiti redovnog vežbanja Jin joge:

  • Smiruje i balansira telo i duh
  • Smanjuje stres i anksioznost
  • Povećava cirkulaciju
  • Poboljšava fleksibilnost
  • Oslobađa vezivno tkivo i poboljšava pokretljivost zglobova
  • Balansira unutrašnje organe i poboljšava protok energije ili životne snage

Jin yoga je bazirana na Taoist konceptu jina i janga, suprotnim i komplementarnim principima u prirodi. Jin je stabilan, nepokretan, skriveni aspekt stvari; jang je promena, kretanje, otkriveni aspekt. U telu, relativno nesavitljiva vezivna tkiva (tetive, ligamenti, vlaknasta vezivna tkiva) su jin, dok su pokretniji i savitljiviji mišići i krv, jang.

Čas Jin joge obično se sastoji od serije dugih, pasivnih položaja na podu koji uglavnom deluju na niži deo tela – bokove, karlicu, unutrašnjost butina, niži deo kičme. Ovi delovi su posebno bogati vezivnim tkivima. U položaju se ostaje do pet minuta, nekada i duže.

Jin joga je za vas ukoliko ste umorni i žudite za energijom ili ako ste previše stimulisani i imate previše energije; ako vam je um previše aktivan ili je vaš nivo energije nepostojan.

Živimo u svetu u kojem smo bombardovani stimulansima, stimulansima koji su na raspolaganju 24/7. Veoma je lako završiti bez isključivanja uopšte – završtiti sa umom koji je neprestano zauzet procesiranjem informacija koje su bačene na njega. Bez obzira da li je informacija dobra, korisna ili nepotrebna, nema veze, um i dalje mora da se suočava sa njima. Um postaje naviknut na tu količinu informacija i počinje da žudi za stimulansima ukoliko postane spokojan. Tako završimo pretražujući, tražeći stvari; bez obzira šta, sve dok popunjavamo praznine. Praznine koje bi u stvari trebalo da ostavimo praznim da nađemo neku vrstu opuštanja – da um napravi pauzu i da samo budete.

Bilo koja vrsta dinamične joge zadovoljava ovaj aspekt održavanja naše zauzetosti. Iako um može da se umiri kao rezultat aktivne vežbe, i dalje hranimo deo nas koji žudi za intenzitetom i želi da bude stimulisan. Samo se dešava da smo sebi našli zdraviji stimulans! Ne kažem da treba odbaciti dinamičnu jogu, samo mislim da je dobra ideja da se takođe balansiraju ekstremno aktivni aspekti života, a odličan način da se to uradi je kroz Jin jogu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.