Saturnove energetske vežbe za otvaranje sedme čakre

Ravnoteža sedmog energentskog centra je važna jer nam omogućava da bar pokušamo da preskočimo onaj poslednji stepenik na putu mira i prepuštanja. Zato pokušajte da sledeću energentsku vežbu izvedete što pre i u što boljem duhovnom stanju.

Sve Saturnove vežbe potrebno je raditi polako, sa strpljenjem, u svom ritmu.
Sve Saturnove vežbe radimo u okviru tihe meditacije (sklop asana i disanja) ulaskom u mir, tišinu i jedinstvo sa sobom. Ceo ovaj ciklus tihe meditacije kroz položaje (asane) radimo zatvorenih očiju i sa koncentracijom na sedmi energetski centar.

Sistem energetskih vežbi za buđenje Saturna, odnosno povezivanje sedme čakre sa svim energetskim centrima zove se Saturnov krug. Tako kroz ovaj sistem oživljavamo komunikaciju (aspekte) Saturna sa svim ostalim planetama.

To se posebno odnosi na balansiranje izazovnih planetarnih aspekata spram Saturna koje osoba ima u svom horoskopu, ali i osnaživanje već postojećih povoljnih aspekata. Naime, ukoliko želimo da primarno Saturnu pomognemo da prevaziđe aflikcije koje ima od drugih planeta - radićemo Saturnove energetske vežbe.

Vežba zaokruženje Saturnovog kruga

Sedimo u turskom sedu, podižemo ruke iznad glave i postajemo savršeni dijamant. Osećamo da smo savršeni deo savršenog Univerzuma. Disanje izvodimo tako što udahnemo, u sebi zavibriramo sedam puta zvuk OM (ako nam je u početku lakše i da bi se telo opustilo, možemo vibriranje zvuka OM raditi i tiho naglas), a zatim izdahnemo i izađemo iz položaja.

Završavamo vežbu sa rukama sklopljenim na srčanoj čakri (Namaste položaj).

 

Dr Lea Imširagić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.