SADGURU - Ove joga vežbe podižu svest i usklađuju energiju u telu

Sadguru - Što bolje poznajemo svoje telo, bolje ćemo moći da ga koristimo!

Mi smo samo izdanci ove planete, podseća nas Sadguru. Zemlja je tek komadić Sunčevog sistema, a on pak deo univerzuma. Stoga će sve što se dešava u bilo kom delu univerzuma imati uticaj i na nas. Ljudsko telo se, kao i kosmos, sastoji od samo pet elemenata (zemlja, voda, vatra, vazduh, eter).

Kada su ti elementi usaglašeni, život za nas postaje velika mogućnost. Kada njima ovladamo, onda više neće biti važno šta je spolja, a šta unutra, jer elementi ne poznaju granice.

Pročitajte još:

SADHGURU - KAKO DA OJAČATE IMUNITET U SEZONI VIRUSA I GRUPA: Recept za 3 moćna napitka

SADHGURU - Kako da sačuvate zdravlje organizma: Evo šta treba da jedete ako imate preko 30 godina

SADHGURU - Kako da napravite drvo želja koje daruje svaku blagodat

Što bolje poznajemo svoje telo, bolje ćemo moći da ga koristimo; ako ga pravilno održavamo, postaćemo osetljivi na promene na planeti i u univerzumu. Sadguru poredi telo sa TV antenom: kada je u odgovarajućem položaju, ono postaje prijemčivo za svet izvan čulnog opažanja.

Upražnjavanjem hata joge (ha – Sunce, ta – Mesec) transformišemo telo u „moćan instrument opažanja i saznavanja”; disciplinujemo ga i pripremamo za veće mogućnosti, usklađujući našu mušku i žensku/solarnu i lunarnu dimenziju. Svesnim dovođenjem tela u različite položaje, možemo da uzdignemo svoju svest. Surja namaskar („Pozdrav Suncu”) je set vežbi kojima organizujemo Sunčeve energije u nama, tj. usklađujemo naše telesne cikluse sa Sunčevim.

Ciklusi životu daju određenu stabilnost, ali ukazuju i na ponavljanje koje s vremenom može da preraste u prinudu. Surja namaskar osposobiće nas da se oslobodimo prinudnih obrazaca u našem životu.

Izvor: Sensa

TEKST: GORDANA SAJIĆ JOVANOVIĆ

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.