Prithvi Mudra za zaštitu od negativne energije: položaj "Zemlja" donosi snagu

Praktikujte ovu mudru kako biste spoznali sebe i unapredili odnos sa samim sobom ili kako biste se zaštititi od negativnih spoljašnjih uticaja.

Prithvi mudra jača telo i naš vatreni element, a idealna je za one koji žele da vrate izgubljenu težinu.

Takođe je poznata i pod imenom Agnishaamak mudra ili "mudra Zemlje", a štiti nas od negativnih uticaja spoljašnje energije.

Praktikujte ovu mudru kad osetite da "gubite tlo pod nogama", jer će vam omogućiti da realno procenite sebe i ojačate samopouzdanje.

Apana Vayu Mudra: mudra srca za spasavanje života

Prithvi mudra izvodi se tako što ruke stavite ispred sebe, potom spojite domali prst i palac malim potiskanjem jagodica. Tako se obrazuje prsten ili prozor koji nas (prema istočnjačkimm verovanjima) vodi ka Bogu i povezuje nas sa Višom energijom. Ostali prsti su uspravljeni. Praktikuje se na obe ruke koje se drže slobodno bez naprezanja. Nema vremenskog ograničenja koje bi trebalo da poštujete pri praktikovanju ove mudre.

Rudra mudra: lek za umor i iscrpljenosti

Ovu mudru praktikujte kako biste: poboljšali psihofizičko stanje organizma, sprečili psihičke slabosti i smanjili stres.
Uz praktikovanje ove mudre povratićete snagu, vaš ten će biti zdraviji, koža sjajna i čista, a istovremeno će se poboljšati funkcionalnost vašeg tela.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.