Ovo treba da uradite svaki dan ako ste dugo za računarom: dve mudre za istezanje dlanova i prstiju

Moderan čovek sve više vremena provodi za računarom i sa dosta spretnosti koristi ruke kako bi koristio tastature na najrazličitijim uređajima. Ipak dolazi do zamora materijala pa je povremeno potrebno provežbati i dlanove.

Uglavnom ruke i šake koristimo na isti način čime opterećujemo pojedine tačke muskulature. Kao i kada je u pitanju celo telo, malo istezanja i vežbica vam može mnogo pomoći. Efikasna pomoć mogu biti mudre od kojih su neke zaista fantastične za sve nas koji živimo od kuckanja po tastaturama.

Dok sedite na stolici radite ove jednostavne vežbe: super trening protiv masnih naslagaDok sedite na stolici radite ove jednostavne vežbe: super trening protiv masnih naslagaOve jednostavne vežbe čuvaju zdravlje i vitku liniju, a možete da ih radite i na poslu!

Prepletite prste na dlanovima i istegnite se. Osim što ćete istegnuti prste i dlanove olakšaćete i opterećenje koje vasa ramen i vrat podnose po ceo dan. Prepletite prste ispred srca i okrenite dlanove ka spolje. Udahnite i podignite ruke ka gore podižući i bradu i grudi. Izdahnite i pustite ruke.

Mudre smiruju um, štite telo od bolesti i odbacuju lošu energiju: evo šta predstavlja svaki prst na vašoj ruciMudre smiruju um, štite telo od bolesti i odbacuju lošu energiju: evo šta predstavlja svaki prst na vašoj ruciMudre vam zapravo pomažu da uspostavite mirno i usmereno stanje uma, a evo koje su napoznatije!

Hakimi mudra - Ova mudra balansira desnu i levu hemisferu mozga tako da je sjajna za ravnotežu, ali i za kognitivne funkcije. Spojite ruke u Anjali mudru tj. položaj molitve. Neka se prsti dodiruju ali lagano otvarajte dlanove tako da izgleda kao da držite kuglu u dlanovima. Zatim opet lagano približite prste obe ruke kao da su namagnetisani. Uradite ovo nekoliko puta.

Izvor: Sensa

Sensa redakcija

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.