Ova vežba zateže telo i smanjuje bol u leđima: rezultati su vidljivi posle samo 10 dana

Popularna i jednostavna vežba koja pomaže da zategnete glutealne mišiće i sprečava bol u leđima!

Glutealni mišići, poput ostalih mišićnih grupa u našem telu, mogu da se ojačaju jedino pomeranjem, tj. vežbanjem, što nam omogućava vežba koja se zove "most" ili "podizanje karlice u ležećem položaju".

Možda ste čuli za druge nazive ove vežbe, ali to nije bitno. Ono što je važno da pravilno izvođenje "mosta" omogućava zatezanje glutealnih mišića.

Važno je da shvatite šta tačno podizanje karlice i izvođenje "mosta" može da uradi za naše telo.

Uradite ovo svakog jutra i sprečite oboljenja: istezanje meridijana isceljuje teloUradite ovo svakog jutra i sprečite oboljenja: istezanje meridijana isceljuje teloPrema kineskoj tradicionalnoj medicini svaki organ ima određeno vreme kada je njegov rad najefikasniji i najproduktivniji. Kada…

1. Izvođenje "mosta" sprečava bolove u leđima

Ko ima slabe mišiće zadnjice sigurno oseća bolove u leđima. Kada mišić koji ipravlja kičmu i mišić zadnjeg dela bedara preuzme posao koji glutealni mišići moraju da obave, pojavljuje se takozvana glutealna amnezija. To dovodi do opterećenja u donjem delu leđa, jer kukovi preuzimaju teret koji nije namenjen njima. Sve to dovodi do bolova u leđima.

Svakodnevno izvođenje "mosta" će probuditi glutealne mišiće i karličnu oblast, što će sprečiti bolove u leđima.

2. Izvođenje "mosta"sprečava bolove u kolenima

Jačanje butne kosti sprečiće opterećenje koje trpe kolena. Most je takva vežba koja može da istrenira butne kosti da stoje pravilno kako bi ublažili bol u kolenima.

Joga položaj korak po korak: ima brojne benefite za organizamJoga položaj korak po korak: ima brojne benefite za organizamJoga asana pod zazivom "pas koji gleda dole", koristiće vašem psihofizičkom zdravlju, ukoliko je redovno praktikujete.

3. Popravićete držanje tela

Treninzi u teretani su odlični, ali ako najveći deo dana provedete pogureni ispred kompjutera, ni jedan trening ne može da vam omogući savršeno držanje tela. Aktivni i snažni glutealni mišići i karlična čašica pomažu pri pravilnom sedenju. Slabi mišići koji se nalaze ispod i iznad karlice, poput mišića korteksa, dovode do nepravilnog držanja tela prilikom sedenja.

4. Zategnuta zadnjica

Zategnuta zadnjica se postiže svakodnevnim izvođenjem vežbe "most". Samo istrajte i rezultati će doći.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.