Najzad bez tenzije: mali udasi za veliko opuštanje

Disanje je telesna funkcija od ključne važnosti za život, a vežbe disanja se u mnogim kulturama smatraju modelom samoisceljivanja i dovođenja organizma u prirodnu ravnotežu...

Pomoću daha moguće je energizovati se i relaksirati, jer dah utiče na psihički, mentalni i emocionalni sistem. Udisanjem čovek uz kiseonik u organizam unosi i suptilnu životnu energiju (pranu, ki, manu...) koja hrani njegovo energetsko biće, a njena količina u telu utiče na kvalitet misli. Visok nivo vitalne energije donosi pozitivno stanje uma i entuzijazam, a ako je taj protok energije blokiran, čovek oseća strah, nesigurnost i napetost te proživljava brojne unutrašnje konflikte.

Uz ovu vežbu možete se potpuno osloboditi blokada i tenzija prilikom emocionalnih previranja ili povreda. Svojim ritmom podseća na jecanje. Udiše se na nos, a izdiše na usta.

Udasi su kratki, isprekidani, brzi, a jedan veliki, dugi izdah ispustite kroz usta... Pri izdahu možete koristiti i zvukove, tj. konsonante p, f, s, š... ili zvuk haaa..., ili jednostavno pustiti da izdah sve odnese i ostavi mir i ljubav, što svako od nas i jeste.

Kako da izvodite vežbu disanja za dobro jutro: "ha" dah, pročitajte ovde.

Kako da izvodite vežbu disanja koja opušta i pročišćava telo pročitajte ovde.

Aditi Sanja Tatalović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.