Mudre

Mudre su položaji ruku koji imaju jak energetski efekat na organizam.

mudre

mudre

Ova drevna isceliteljska veština pomaže ne samo u borbi protiv bolesti i negativnih psihičkih stanja već i u kritičnim životnim situacijama. Koristi se i za energetsku zaštitu, kao i za prikupljanje energije. Mudre radimo u sedećem položaju, uspravne kičme i opuštenog tela. Dišemo duboko i lagano, u svakom položaju desetak udaha i izdaha.

Posle svake mudre opustimo dlanove i neko vreme dišemo sasvim obično, odmaramo se. Praktikovanjem nekoliko osnovnih mudri, u različitim delovima tela iskusićete senzacije koje ukazuju na buđenje energije, uz efekat dubokog mira i fokusa.

Maha mudra (velika mudra): otvorene dlanove, spojenih prstiju i okrenute nagore, položimo na noge. Maha mudra ima energetski efekat od stomaka nagore.

Chin mudra: iz maha mudre vrhovi palca i kažiprsta spoje se tako da formiraju krug. Ovom mudrom budi se energija između stomaka i grla.

Chin maya mudra: iz chin mudre savijemo sve zglobove do tada ispružena tri prsta. Efekat je između grla i čeonog dela.

Adi mudra: vrh palca stavimo u koren malog prsta, a onda ostale prste preklopimo preko palca. Efekat je sinhronizacija leve i desne strane mozga, odgovorne za kreativnost (leva), odnosno logiku (desna).

Meru danda mudra: iz adi mudre izvadimo palac i okrenemo ga nagore. Efekat je na kičmenom stubu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.