Kako reiki poboljšava vašu joga praksu

Metodu energetskog isceljenja, reiki, otkrio je u Japanu dr Mikao Usui. Cilj ove energetske tehnike jeste da se uklone energetske blokade u telu i tako omogući samoisceljenje. Kao i reiki i joga ima aspekte koji se bave energetskim isceljivanjem: asane, pranajame i meditacija balansiraju nae čakre koje skladište energiju.

Joga koristi fizičke i mentalne vežbe kako bi uskladili životnu energiju, reiki može biti odličan dodatak svakom jogiju za uspostavljanje ravnoteže uma i tela.

Dok ulazimo u određenu asanu i dišemo u njoj, mi već izvlačimo na površinu sve ono što je potrebno isceliti u našem životu. Reiki nam pomaže da u potpunosti očistimo sve zaostatke tema koje su isplivale na površinu uključujući i duboka nesvesna sećanja i emocije.

Mantra koja štiti telo i dušu od bolesti i negativnosti: evo šta treba da izgovorite svakog danaMantra koja štiti telo i dušu od bolesti i negativnosti: evo šta treba da izgovorite svakog danaOm Mani Padme Hum - ova mantra ima isceliteljske vibracije, a evo kako pomaže da zadržite u sebi dobru energiju!

Reiki nam može pomoći da dostignemo duboku relaksaciju jer centrira autonomni nervni sistem. Sistem reikija nas takođe uči i disanju, mantrama, simbolima i meditaciji što nas uvodi u stanje mindfulnessa. U reikiju postoji i sistem pouka ili pravila sličnih joga sutrama koja nam takođe pomažu da osvestimo sadašnji trenutak. Neka od tih pravila su:

"Samo danas, neću brinuti."
"Samo danas, neću biti ljut/a."
"Samo danas, biću zahvalan/na."
Ova pravila nam pomažu da u potpunosti uronimo u svoju joga praksu .

Molitva za oslobađanje od nemira i briga: zašto svakog jutra treba izgovoriti Sunčeva molitvuMolitva za oslobađanje od nemira i briga: zašto svakog jutra treba izgovoriti Sunčeva molitvu"Dokle god postoji zora,postoji mogućnost da se suočimo sa svim svojim nedaćama, slavimo sve svoje blagoslove i živimo sve svoje…

Jogu često vežbamo kako bismo poboljšali fleksibilnost i pokretljivost nekog dela tela, ramena ili kukova, na primer. Često je uzrok grča i stegnutosti na energetskom nivou i tu nam reiki pomaže jer u te delove tela dovodi životnu energiju, transformiše te emocije i narative te oslobađa godinama zarobljenu energiju.

Tokom joga prakse reiki nam takođe može biti koristan jer dok asane poboljšavaju naše fizičko i mentalno zdravlje, reiki osnažuje naša mentalna i emotivna tela kako bi uklonio izvor bola.

Izvor: Sensa

Marija Milačić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.