Kako da život postane razlog za slavlje

Uz plesnu jogu zavolećete svoje telo - predivan instrument kroz koji ispoljavamo lepotu svoje duše.

„Neka je mir u nama i sklad sa okolinom", reči su Jasmine Puljo kojima bi završavala svaki održani čas joge na koje sam odlazila sa mamom jos kao petogodišnja devojčica. Njen smiren i baršunast glas dugo bi ostajao prisutan u mojim mislima dok sam pokušavala da shvatim duboko značenje njenih reči...

To je bio jedan od prvih koraka na mojoj stazi duhovnog traganja i tada nisam mogla ni da zamislim kuda će me taj put odvesti i šta će mi sve razotkriti. Danas, trideset godina kasnije, sa jakim osećajem zahvalnosti, istim tim rečima završavam svoje časove joge shvatajući da put nema kraja. Sve je uvek novo, dublje, potpunije i svako od nas je umetnik - umetnik življenja.

Radost, koja je naše prirodno stanje, nalazi se u prisutnosti u sadašnjem momentu.
Svaki trenutak je poseban, ako umemo da ga prepoznamo, i cela naša svrha je proces konstantnog učenja.

A sve počinje pitanjem - Ko sam ja? Koja je moja svrha, moja lična životna misija?
Ovo je vrlo individualno, i svako će imati drugačije odgovore na ova pitanja. Odgovore na ova pitanja ne može niko drugi da nam da, ona leže u nama samima. Kada prestanemo da ih tražimo spolja i okrenemo se ka unutra, otvoriće nam se jedna potpuno nova dimenzija, jedan novi i predivni svet koji leži u nama. Spoznati samoga sebe je glavni postulat našeg života.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.