Joga vežbe za samopouzdanje i hrabrost

Joga poze mogu pomoći da se osećate puni samopouzdanja i hrabrosti, donosimo vam dve koje će vam u tome pomoći...

Hrabrost nam je potrebna svakog dana i to ne samo u suočavanju sa izazovima već i kada je potrebno da se suočimo sa sobom. Strah nas može sprečiti da se dalje razvijamo u najrazličitijim segmentima života. Nedostatak hrabrosti se ogleda i u položaju našeg tela jer ono zauzima položaj po impulsima koje dobija od nas.

Kada osećamo da smo pobeđeni, umorni, savladani nedaćama mi se pogrbimo i skupljamo ramena. Isto tako, kada se osećamo moćno i snažno ispravimo se, izbacimo grudi i delujemo veći nego što jesmo. Neke joga poze mogu nam pomoći da stav pobednika postane naš prirodan oblik i da tako utičemo na sliku koju imamo o sebi i steknemo više hrabrosti.

Joga vežba dijamant: asana za bolje varenje

Probajte nekoliko poza koje će vam povratiti samopouzdanje:

Disanje - u stojećem položaju udahnite i izdižite ruke ka plafonu. Podignite glavu i pogledajte ka gore. Sa izdahom spusti-te ruke pored tela. Ponovite pet puta.

Poza ratnika 2 - desnom nogom zakoračite unazad što je više moguće. Stopalo neka bude pod 90 stepeni. Savijte levu nogu, otpružite ruke i izbacite grudi. Iz ove poze okrenite levi dlan ka gore i polako krenite da se naginjete ka desnoj nozi. Spustite desnu ruku na desnu butinu. Iz ove asane uđite u sledeću: vratite se u centar i okrenite oba stopala spolja na 45 stepeni. Savijte se u kolenima. Ruke odručite savijene u laktovima nagore i raširite prste.

joga_vezbe_za_samopouzdanje_i_hrabrost_2

Izvor: Sensa

Pripremila: Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.