Joga vežba za uklanjanje bora i zatezanje kože lica: evo kako sebi da vratite mladolikost

Trka za mladošću je postala besomučna, ali naša preporuka je da usporite i pomognete prirodi da očuva vašu lepotu. Predlažemo vežbe joge lica kao odlično rešenje.

Svaka žena želi da bude lepa i što duže mlada. Iako u prirodi ne postoji tačno određen ideal lepote, danas mnoge žene čine sve zarad ispunjavanja određenih standarda. Oni se svakodnevno nameću u vidu punijih usana, većih grudi, savršene i tačno određene šminke, lica ispeglanog botoksom, hijaluronom... Ovi standardi oduzimaju pravo na poštovanje i zadržavanje jedinstvenosti i posebnosti svakog bića. Naša prirodna potreba je da se dobro osećamo u svojoj koži.

vezbe_joge_lica_za_prirodnu_lepotu_11. Vežba za uklanjanje nazolabijalne bore, vraćanje punoće usnama, zatezanje kože oko očiju i celog lica

Spojimo usne kao za poljubac, dlanovima pritisnemo obraze sa strane i zategnemo

Ali, toj istoj koži najčešće ne posvećujemo dovoljno pažnje i nege koja joj je potrebna kako bi ispravno održavala svoje funkcije. I onda dođe trenutak kada se pogledamo u ogledalo i ne vidimo sliku koju bismo želeli, ili koju smo nekad davno videli, i tada se najčešće odlučujemo za estetske zahvate koji potpuno menjaju naš odraz u ogledalu. 

Međutim, sa jogom lica, sam proces „starenja” je drugačiji. Ona nam pomaže da sačuvamo lice od bora, da produžimo svoju mladost i istovremeno sačuvamo svoju autentičnost. Joga vežbe za lice deluju na sve mišiće lica i vrata i istovremeno zatežu kožu, dajući joj sjaj i bolji ten.

2. Vežba za vraćanje punoće obrazima i brisanje nazolabijalne bore vezbe_joge_lica_za_prirodnu_lepotu_2
Postavimo usta kao da duvamo balon i dišemo na usta, a sve vreme kontrahujemo stomak

Prilikom samostalnog izvođenja vežbi za lice potrebno je biti pažljiv, jer svi imamo različitu fizionomiju lica, kao i različit tip kože. Određene vežbe kod nekih ljudi mogu praviti bore na drugim mestima. Zato se preporučuje dolazak na kurs, gde dobijate kompletnu obuku joge za lice, koja se izvodi uz pravilno disanje i zajedno sa ostalim stručnim savetima. Takođe, dobijate svoj program vežbi.

Izvor: Sensa

Joga vežba za lice briše podočnjake i bore oko očiju: ovo svaka žena treba da proba - vrlo je jednostavno (VIDEO)Joga vežba za lice briše podočnjake i bore oko očiju: ovo svaka žena treba da proba - vrlo je jednostavno (VIDEO)Izbrišite podočnjake na prirodan način! Stanite ispred ogledala, radite ovu vežbu i za nekoliko dana očekujte vidljive…
Anja Šargin, instruktor joge i joge lica

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.