Joga vežba za oslobađanje od ljutnje - kako da očistite jetru i alkalizujte telo

Sve zastupljenija je tvrdnja da je dobro zdravlje nemoguće postići bez uspostavljanja kiselo-bazne unutrašnje ravnoteže organizma. Evo kako to postići uz savete Maje Popov i Dr Dobrinke Abranovske...

Sve što unosimo u telo kroz ishranu, iz creva ulazi u krvotok, a sledeća najbitnija stanica je jetra. U tom savršenom filteru, obavljaju se nezamislivo složene reakcije: šta da se propusti, šta da se izbaci ili preradi i transformiše, a sve to sa ciljem da se zaštiti i sačuva organizam i ostali vitalni organi od svega što bez ikakvog razmišljanja stavljamo u usta. Jetra apsorbuje hranljive materije iz krvi, ali ima istu ulogu i u našim emocijama.

Pomeriti kiselost organizma ka baznosti jednako je iskoračiti u vitalnost i bolje psihološko stanje. Brojna istraživanja ukazuju na vezu između kiselosti unutrašnje sredine tela i pojave bolesti. Sve zastupljenija je tvrdnja da je dobro zdravlje nemoguće postići bez uspostavljanja kiselo-bazne unutrašnje ravnoteže organizma.

(VIDEO) Maja Popov: joga vežbe za ravan stomak i ubrzanje cirkulacije...

Više metoda iz domena holističke medicine koje primenjujemo, omogućavaju da se stekne uvid u kiselost krvne plazme i prisustvo nepoželjnih metaboličkih produkata u njoj (pregled žive kapi krvi), a test na biorezonantnom skeneru Imago ukazuje na funkciju svih samoregulatornih mehanizama organizma, uključujući i jetru kao najbitnijeg organa detoksikacije. Postići alkalizaciju unutrašnje sredine je tako lako i dostupno, a zavisi isključivo od lične odluke. Zato je neophodno bazirati ishranu na namirnicama sa visokim alkalnim indeksom (to je pretežno povrće), a one sa visokim kiselim indeksom (kafa, meso, šećer, testenina, alkohol) svesti na minimum.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.