Joga vežba za aktivaciju prve čakre: poboljšajte prohodnost prvog energetskog centra

Joga vežba za aktiviranje prvog energetskog centra!

Joga vežbe za aktivaciju, osnaživanje i prohodnost prvog energetskog centra

Pre ove vežbe potrebno je lagano zagrevanje i omekšavanje karličnog pojasa. Svakako, ovu vežbu možete uključiti i u vašu svakodnevnu joga praksu.

Vežba M01:

-Lezite na leđa i podignite ruke iznad glave, a zatim se lagano smestite na bok, oslanjajući glavu na ruku koja je ispružena. Noge su ispravljene, a telo centrirano laganim uvlačenjem karlice i aktivacijom abdominalnih mišića.

Kako joga utiče na plodnost i trudnoću: iskustvo jedne mame i jogineKako joga utiče na plodnost i trudnoću: iskustvo jedne mame i jogineDobrobiti joge za plodnost i ceo organizam - iskustvo iz prve ruke!

-Gornju nogu savijte u kolenu, a zatim je prebacite ispred tela, oslanjajući se na celo stopalo koje je okrenuto od tela.

-Donja noga je ispravljena, zategnuta, a na stopalu je istaknuta peta, omogućavajući da oslonac na spoljnoj ivici stopala bude paralelan sa podom.

-Udahnite u položaju, a zatim istovremeno sa spontanim, svesnim izdahom, podižite donju nogu nagore, vodeći računa da stopalo ostane u rotaciji paralelno sa podom; mišiće perineuma stežite sve vreme tokom trajanja izdaha. Pri udahu, meko spustite nogu u osnovni položaj i opustite mišiće.

5 joga vežbi za brži METABOLIZAM: pomažu da se rešite suvišnih kilograma (VIDEO)5 joga vežbi za brži METABOLIZAM: pomažu da se rešite suvišnih kilograma (VIDEO)Predstavljamo vam 5 joga asana za ubrzanje metabolizma, bolju probavu i kao podsticaj u procesu mršavljenja!

-Vežbu izvodite polako i harmonizovano sa dahom. Ponovite 7–8 puta, na obe strane.

-Nakon završenog ciklusa vežbi, okrenite se na leđa, savijte kolena, smestite šake na stomak i posmatrajte energetsku aktivaciju u predelu osnove kičme. Dišite abdominalno nekoliko trenutaka.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.