Joga smeha

Čovek se za godinu dana nasmeje 6205 puta, u toku dana 17 puta, dok dete prasne u smeh čak 40 puta u toku dana! Povećajte dozu smeha!

Smeh masira celo telo! On podstiče i procese samoisceljenja organizma, jača imunološki sistem i modifikuje psihički i socijalni život čoveka. Zato je smeh vrlo dostupan lek.

Čovek se za godinu dana nasmeje 6205 puta, u toku dana 17 puta, dok dete prasne u smeh čak 40 puta u toku dana! Povećajte dozu smeha!

U drevnim vremenima u Indiji su postojali mudraci koji su putovali zemljom i umesto uobičajenog propovedanja i podučavanja ljudi, oni su se samo smejali. Gledajući i slušajući ih kako se smeju i drugi su se smejali sa njima i tako učili koliko je smeh moćan i važan.

Joga smeha je kombinacija vežbi smijeha i pravilnog disanja. Joga smeha nam omogućuje terapijsko delovanje na telo i um da kroz vežbe smeha, laganog istezanja, disanja i opuštanja, isključimo racio i predamo se iskrenom, dubokom i isceljujućem smehu. Na taj način vežbe smeha postaju snažan alat za rešavanje stresa na fizičkom, mentalnom i emotivnom planu.

Terapija smeha nema propratnih negativnih efekata. Iskren smeh prenosi energiju ljubavi, koja ima moć da greje i leči.

Smeh čini da se osećate bolje, smeh povećava kapacitet vašeg mozga, smeh vas prolepšava, smeh vam pomaže da odredite šta je važno, smeh vam pomaže da ozdravite, da budete zdravi i da ostanete zdravi, smeh unapređuje životne odnose, smeh gradi uspeh, smeh vas lakše suočava sa strahom, smeh gradi karakter, smeh gradi sreću.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.