Joga preporuke za proleće - 12 detoks asana

Jin i jang elementi čine asane koje zahtevaju i snagu i blagost

U proleće izlazimo iz mračnog perioda zime i okruženi smo novim životom koji buja. Ovo je pravo vreme da i mi probudimo u sebi nove pupoljke i obnovimo se fizički i energetski. Sekvenca od 12 detoksikujućih asana koje su kreirali joga učitelji Trevis Eliot i Loren Ekstrom, će vam upravo to i pružiti.

Počnite sa pozom deteta i dok dišete razmišljajte šta je to što vi oživljavate ovog proleća. Iz poze deteta se podignite u pozu psa koji gleda nadole, a zatim uđite u pozu mesečevog luka (Anjaneyasana) uz osam udaha i izdaha. Vratite se u pozu psa koji gleda nadole i ponovite na drugoj strani.

Zatim uđite u pozu uvrnutog mesečevog luka (Parivrtta Anjaneyasana) iz koje ćete ući u pozu uvrnutog trougla (Parivrtta Trikonasana). Iz ove poze odmah uđite u pozu uvrnutog polumeseca (Parivrtta Ardha Chandrasana). Spustite se u pozu psa koji gleda nadole i ponovite prethodne dve asane na drugoj strani. Zatim, opet iz poze psa koji gleda nadole uđite u poziciju daske.

Nakon toga sledi izazovna poza na jednoj nozi Eka Pada Koundinyasana I koju možete preskočiti ako niste iskusan vežbač. Uključite dalje u ovu sekvencu pozu luka (Dhanurasana), a zatim i pozu deteta. Nakon toga sedite i uđite u sedeću uvrnutu pozu (Parivrtta Sukhasana). Zatim ispružite jednu nogu i uđite u Marichyasanu III. U ovoj sekvenci su uključeni i jin i jang element tj. asane koje zahtevaju snagu i blagost i najbolje će vas uvesti u poleće.

Izvor: Sensa

Jelena Lonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.