Joga kapsula za bolji dan

Postanite uravnoteženiji, zadovoljniji sobom i svesni života koji živite...

Svima koji su ikada radili jogu, makar i kratko vreme, jasno je koliki je njen pozitivan uticaj na čitavo naše biće. Joga je prvenstveno duhovna disciplina koja preko asana (položaji tela), vežbi disanja, meditacije i tako dalje, utiče na naš sveukupan razvoj.

Časovi joge na koje odlazimo, uglavnom, dva puta nedeljno dovoljni su da naše telo učine i održavaju gipkim i zdravim. Međutim, ukoliko napravimo pauzu, telo se brzo vrati u prvobitno stanje. Sa druge strane, efekti koje joga ima naš spiritualni razvoj zadržavaju se trajno.

Idealno bi bilo kada bismo časove joge mogli da imamo svaki dan, ali za većinu nas to je prosto neizvodljivo. Da bi nam omogućio da se bavimo jogom u vremenu u kom se od nas očekuje da budemo „pčele radilice" 24 časa dnevno, Sw. Niranjanananda osmislio je "joga kapsulu".

Joga kapsula sastoji se od pet odvojenih „kapsula" koje možemo dozirati po svom nahođenju tokom celog dana. Tokom seminara, polazinici će detaljno obraditi svrhu i dejstvo svake od njih. Pojedinačno, one oduzimaju 10-15 minuta što je svakako lakše izdvojiti nego 1-1.5 sat odjednom za čitav joga čas. Kada odradimo svih pet kapsula u ritmu koji nama odgovara, mi smo u stvari vežbali jogu čitav sat, a da to nismo ni osetili u svom dnevnom rasporedu. Dobrobiti joga kapsule su mnogostruke i vrlo lako uočljive, kako na fizičkom tako i na mentalnom i emotivnom planu.

S obzirom na to da je kapsula namenjena zauzetim ljudima koji imaju gust dnevni raspored tokom radne nedelje, Sw. Niranjanananda preporučuje da ovih pet kapsula uzimamo od ponedeljka do petka.

Tokom seminara će biti data teorijska objašnjenja i praktično će se izvesti svih 5 kapsula. Oni koji su tek počeli da se raspituju o tome šta je joga dobiće najsistematičniji mogući pregled glavnih elemenata ove discipline, iskusniji praktikanti videće kako je jogu moguće uključiti u svaki dan, a joga instruktori moći će da nauče nešto više i da to prenesu svojim učenicima.

Joga kapsula preporučuje se svima i moguće ju je prilagoditi svim uzrastima. Ako joj date šansu, vrlo brzo ćete osetiti kako se dešavaju promene i kako postajete svesni života koji živite, zadovoljniji sobom, uravnoteženiji...

Seminar se održava 22. marta 2014. godine od 10h - 16h u Centru za lični razvoj "Sensei".

Predavač: Sofija Radojičić, instruktor yoge. Prijave i informacije na info@centarsensei.com, sanja.jovicic@centarsensei.com ili na 060 333 86.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.