Japanski stručnjak za mršavljenje: ova vežba istezanja skida salo sa stomaka i leči bol u kičmi

Vežba koja pomaže kod bolova u leđima i u borbi protiv viška kilograma - možete sami da je radite kod kuće!

Mnogi ljudi veći deo vremena provode sedeći, pretežno zbog prirode posla kojim se bavimo i tu malo toga možemo da učinimo.

Ali, bez fizičke aktivnosti naše telo postaje manje pokretno i počinje polako da akumulira suvišnu masnoću. Sve to može za sobom da vuče i ozbiljne zdravstvene probleme, i zato se treba potruditi, odvajati vreme barem za lagane vežbe.

Danas vam predstavljamo jednostavnu vežbu, koju predlaže Tamajo, japanski stručnjak za mršavljenje.

Kako da vežbate jogu ako ste apsolutni početnik: ovaj super trening možete da odradite kod kuće (VIDEO)Kako da vežbate jogu ako ste apsolutni početnik: ovaj super trening možete da odradite kod kuće (VIDEO)Ako se nikada do sada niste bavili jogom, a želite da se oprobate u ovoj veštini, predstavljamo vam video joga trening za…

U pitanju je vežba istezanja, koja pomaže da se aktiviraju mišići abdomena i leđa, koje zatezanjem i ojačavamo. Pored toga, ova vežba aktivno deluje i na unutrašnju stranu butina.

Kako se vežba izvodi:

Stojimo široko raširenih nogu, stopalima ka spolja. Nožni prsti i kolena su okrenuti u istom smeru. Noge savijte u kolenima. Za održavanje ravnoteže, stavite ruke na njih. Sada započnite izvođenje vežbe - prvo se nagnite napred, okrećući desno rame ulevo i unutra, pri čemu levo rame ide unazad.

Treba da osetite kako se istežu mišići butina, struka i leđa. Zadržite se u ovom položaju 3 sekunde, pa se vratite u početni položaj. Ponovite isto to i u drugom smeru.

Pokrete treba raditi polako i pažljivo, sve vreme osećajući napetost mišića. Vežbu radite 2 puta dnevno po 10 ponavljanja.

Za sve one koji mnogo sede, ova vežba je zaista nezamenljiva!

U videu pogledajte kako se tačno izvodi vežba! 

 Izvor: Stil/Uspešna žena

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.