Dhanurasana: uz prijatno istezanje stimulišimo rad manipura čakre

Položaj luka, odnosno dhanurasana asana, korisna je za ublažavanje menstrualne neugodnosti, umora, bolova u leđima, napetosti u vratu i ramenima. Izvođenjem položaja masiraju se digestivni organi i poboljšava apetit...

Asana dhanurasana (položaj luka) prijatno isteže mišiće vrata, grudi, i abdomena (posebno oko pupka). Poboljšava fleksibilnost ruku, ramena, butina, i donjeg dela leđa. Dhanurasana takođe poboljšava i koncentraciju, a u energetskom smislu stimuliše rad manipura čakre.

Balansirana manipura doprinosi snazi volje...

Izvođ­enje:

Legnemo na prostirku okrenuti na stomak, brada je oslonjena na pod. Saviti noge u kolenima i prihvatiti skočne zglobove. Privući pete ka sedalnim polovinama. Spojimo palčeve stopala. Pripremni udah - izdah.

Kako jogom i aromaterapijom održavati balans čakri...

Udah - sa izdahom podići noge podižuci istovremeno i gornji deo tela. Pogled usmerimo ka gore. Dišemo u položaju svojim ritmom. U položaju se zadržimo koliko prija. Lagano vratiti telo na pod i dalje držeci skočne zglobove. Kratko odmoriti mišice, pa vežbu uraditi ponovo tri puta. Kada završimo vežbu lice oslonimo na stranu, a noge vratimo na pod. Dišemo i obnovimo angažovane mišiće tela.

Sensa redakcija

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.