Da li se gojite od fizičkih vežbi: evo koji simptomi pokazuje da previše trenirate

Umerenost je zlatno pravilo dobrog osećaja, a to se odnosi i na fizičke aktivnosti.

Pre nego što nastavite da trenirate, zapitajte se preterujete li u vežbanju. Poznato je da fizička aktivnost pospešuje metabolizam. Ali, da li ona tako deluje na svakoga?

Pritisnite ovu tačku na stopalima i izbacite toksine iz organizma: kako da primenite akupresuru tokom vežbanja jogePritisnite ovu tačku na stopalima i izbacite toksine iz organizma: kako da primenite akupresuru tokom vežbanja jogeU jednoj od osnovnih joga asana primenite akupresuru i tako detoksikujte svoj organizam.

Lin Dženet Risajtis, američka holistička nutricionistkinja i autorka niza knjiga The Plan, koje nude metode gubitka viška kilograma i poboljšanja zdravlja, tvrdi da telo previše fizičke vežbe može da percipira kao stres, pa počinje da luči niz hormona koji, na kraju, usporavaju metabolizam.

Međutim, pitanje je šta nekome predstavlja previše fizičke aktivnosti. Budući da smo svi različiti, ne postoji univerzalan odgovor za sve, piše nutricionistkinja. Neki od znakova da se previše iscrpljujete su: umor, razdražljivost, povećan apetit nakon treninga, akne, promene raspoloženja, povrede i pojačano opadanje kose.

Uklanja blokade u telu, sprečava bolest tkiva i negativnost: zašto odmah treba početi sa vežbanjem Jin jogeUklanja blokade u telu, sprečava bolest tkiva i negativnost: zašto odmah treba početi sa vežbanjem Jin jogeRazličite Jin joga poze stimulišu i uklanjaju blokade u miofacijalnim meridijanima tela. Ovo ima efekat balansiranja unutrašnjih…

Ako primetite takve simptome, nutricionistkinja savetuje da smanjite broj nedeljnih treninga ili promenite tip fizičke vežbe. „Prestanite da se mučite i pronađite šta vam najviše odgovara i ono što je najvažnije – pronađite aktivnost koja je zabavna, bavite se onim što obogaćuje vaš duh“, zaključuje je Lin Dženet Risajtis.

Izvor: Lovesensa

Gabrijela Pajić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.