Da li je joga religija: 6 mitova o jogi

Da li treba slušati muziku dok radimo jogu? Da li joga može da se nauči iz knjige... i druga pitanja!

1. Joga je proistekla iz hinduizma

Joga je tehnologija i svako ko je voljan da je iskoristi može. Razlog zbog koga je ova nauka obeležena kao hinduistička jeste jer je ona rasla i napredovala u ovoj kulturi tako da je prirodno što je povezana sa hinduističkim stilom života. Reč hindu dolazi od reči sindu što je ime reke. Pošto je ova kultura rasla kraj ove reke bila je nazvana hinduističkom. Hinduizam nije religija, ovo je geografski i kulturološki identitet.

Osnovne tehnike joge za početnikeOsnovne tehnike joge za početnikeOvo su osnovne tehnike koje se uče tokom vežbanja joge - sve o asanama, bandama, mudrama, mediitaciji i tehnici disanja!

2. Cilj joge su nemogući položaji

Kada izgovorimo reč "joga", većina ljudi na planeti misli samo na asane. Pored svih različitih stvari koje nauka joge izučava, današnji svet je odabrao da predstavi jogu samo njenim fizičkim aspektom. U jogičkom sistemu vrlo malo značaja je dato asanama. Od preko dve stotine sutra, samo jedna je posvećena asanama. Ali nekako, u modernom vremenu, ova jedna sutra je postala najbitnija.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.