Asana Ardha Bhekasana: "polužaba" isteže mišiće butina i pojačava seksualnu energiju

Nakon napornog radnog dana i sedenja ispred kompjutera, opustite se i istegnite svoje mišiće uz pomoć sledeće joga poze - polužaba.

Koristi od ove asane: Vežbanje ove poze omogućiće vam da opustite mišiće butina, kvadriceps, ali i da povećate fleksibilnost leđnih mišića. Nakon ove vežbe, osetićete priliv dodatne energije, koja će vam pomoći da se nakon vežbanja vratite svakodnevnim obavezama.

Izvođenje: Pre nego što počnete da vežbate ovu pozu, potrebno je da uradite sledeća dva koraka. Najpre lezite na leđa. Podignite svoje desno koleno i držite ga čvrsto na grudima. Opustite ramena. Zažmurite i usredsredite se na disanje.

Potom prebacite desnu nogu preko leve, u visini kukova, a levom rukom pridržavajte koleno desne noge. Desnu ruku ispružite iznad desnog ramena. Ponovo se opustite i mislite na disanje. Sada ste pripremili i zagrejali svoje telo za pozu polužabe.

Lezite na stomak, oslanjajte se na prednji deo ruku, držeći laktove ispod ramena. Uvucite stomak, dok pubični deo tela ostaje na podlozi, na kojoj vežbate.

Leva podlaktica je ispred tela. Savijte desno koleno, a desnom rukom pridržavajte vrh stopala. Vucite blago nogu prema spoljašnjosti desnog kuka.

Opustite vrh desne butine i okrenite prste ka napred koliko je to moguće, blago izdižući desnu stranu tela prema napred.

Disanje: Sve vreme tokom vežbe budite usredsređeni na udah i izdah. Ostanite u ovoj pozi koliko je moguće.

Delovanje: Ova poza stimuliše drugu čakru i pojačava seksualnu energiju u telu.

Sirsasana, kraljica svih vežbi: stoj na glavi za bolju cirkulaciju (VIDEO)

Raja Kapotasana: duboko istezanje u "golub" asani

Položaj stolice: Utkatasana stimuliše srce

Paschimottanasana: vežba koja leči glavobolju

Aleksandra Jovanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.