5 joga vežbi za lečenje cisti na jajnicima: asane za hormone u ravnoteži i dobro zdravlje žene (VIDEO)

Vratite hormone u ravnotežu, sprečite i lečite ciste na jajnicima - 5 joga asana za dobro zdravlje žene!

Ciste na jajnicima predstavljaju zdravstveni problem sa kojim se suočava sve više žena, a u lečenju i prevenciji pojave povećanih cisti i policističnih jajnika može nam pomoći joga, piše Lovesensa.

Ciste na jajniku često ne daju nikakve simptome, ali kada porastu do određene veličine, mogu se pojaviti bolovi. Ovi bolovi se naročito pojačavaju kada ciste dođe do pucanja.

Postoje i folikularne ciste koje predstavlja normalnu pojavu koja se događa tokom menstrualnog ciklusa. Svakog meseca jajnik otpusti jednu jajnu ćeliju. Jajna ćelija raste unutar folikula (kesasta formacija) u jajniku. Kada folikul sazri, on puca i oslobađa jajnu ćeliju u jajovod.

9 stvari koje ugrožavaju zdravlje JAJNIKA i HORMONA: svaka žena treba da bude na oprezu9 stvari koje ugrožavaju zdravlje JAJNIKA i HORMONA: svaka žena treba da bude na oprezuObratite pažnju - ovih 9 stvari ugrožavaju zdravlje jajnika i hormona!

Folikularne ciste nastaju kada se folikul ne otvori i ne oslobodi jajnu ćeliju. Kao posledica ovoga, folikul nastavlja da raste i formira cistu.

Folikularna cista je uglavnom asimptomatska i nestaje u periodu od 1 do 3 meseca.

Funkcionalne ciste su i lutealne koje nastaju nakon ovulacije i hemoragična koja se javlja kod jačeg krvarenja tokom pucanja folikula za vreme ovulacije. Takođe, postoje i nefunkcionalne ciste poput vodenih i čokoladnih cista vezanih za endomateriozu, kao i sindrom policističnih jajnika koji je povezan sa hormonskom neravnotežom.

Ciste na jajnicima leče se određenim hormonskim terapijama, a kod intezivnijih slučajeva može doći i do potrebe za operacijom. Postoje i razni biljni i prirodni lekovi za tretiranje cisti na jajnicima, ali istraživanja pokazuju da joga može omoći u prevenciji i lečenju.

Zdravi jajnici, štitna žlezda, materica: kako energija i čakre utiču na ženske zdravstvene problemeZdravi jajnici, štitna žlezda, materica: kako energija i čakre utiču na ženske zdravstvene problemeProblemi s jajnicima, štitnom žlezdom, urinarne upale, javljaju se najpre na energetskom nivou pa tek onda na telesnom. Zato…

Predstavljamo vam 5 joga asana koje imaju blagotvorno dejstvo u vidu sprečavanja i lečenja cisti na jajnicima:

1. Baddha Konasana
2. Supta Baddha Konasana
3. Bhujangasana
4. Bharadvajasana
5. Sethu Bandhasana

Pogledajte upustvo za praktikovanje asana u video prilogu! 

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.