5 joga vežbi za bolji imunitet - zaštitite se od bolesti: Izazov za jačanje imunog sistema

Imunitet izazov 3. dan! Saznajte koje joga vežbe pomažu da ojačate imunitet i sačuvate organizam od gripa, virusa i prehlade...

Joga je jedan od vodećih sredstava alternativne medicine u cilju ojačavanja imunog sistema.

Praktikovanje joge poboljšava stanje imunog sistema, podstiče optimalno funkcionisanje organizma i smanjuje rizik od raznih oboljenja.

Kada dolazi do promene godišnjih doba, naročito na prelazu iz leta u jesen i iz jeseni u zimu, povećava se rizik od gripa, virusa i prehlada. U tom periodu je najvažnije raditi na ojačavanju imuniteta, a prve dve stvari na koje treba obratiti pažnju jesu način ishrane i fizička aktivnost.

4 joga vežbe za zdravlje i bolji rad PLUĆA: radite ih svakog dana, vrlo su jednostavne (VIDEO)4 joga vežbe za zdravlje i bolji rad PLUĆA: radite ih svakog dana, vrlo su jednostavne (VIDEO)Joga za zdravlje pluća i bolji rad disajnih puteva - 4 jednostavne vežbe koje možete raditi sami kod kuće!

Ukoliko niste ljubitelj trčanja, naročito ne po hladnim danima, ili ne volite odlazak u teretanu, posebno je ne praktikujete u toku pandemije korona virusa, onda je joga savršen izbor za vas.

Jogu možete vežbati kod kuće, a njena glavna prednost je to što pomaže da se oslobodimo negativnih emocija i jača otpornost na stres.

Stres negativno utiče na imunitet, slabi ga i ugrožava odbrambeni ssitem organizma. Kada smo pod stresom, naše telo se teže štiti od toksina, oksidativnog stresa i otežano se bori sa nepovoljnim mikrobima, gljivicama i bakterijama.

Joga vežbe od 10 minuta koje možete da radite kod kuće: podižu IMUNITET i štite vas tokom epidemije virusa (VIDEO)Joga vežbe od 10 minuta koje možete da radite kod kuće: podižu IMUNITET i štite vas tokom epidemije virusa (VIDEO)10 minuta dnevno za snažniji imunitet - joga vežbe koje tokom epidemije virusa možete da radite kod kuće!

Nakon vežbanje joge osetićete se rasterećeno, slobodno i pronaćićete unutrašnji mir. Na taj način, uspećete i da zaštitite svkoj imunitet od negativnog uticaja stresa.

Joga i zdrava izbalansirana ishrana pomoći će da sačuvate zdravlje tokom jeseni i zime, a za jačanje imuniteta naročito se preporučuju sledeće asane (joga poze):

Kliknite na željenu vežbu i pročitajte kako da je izvedete.

1. Osnovni sedeći položaj - udobni položaj (Sukhasana) uz vežbe disanja (Pranayama)

2. Ardha Matsyendrasana: uvrtanje u sedećem položaju

3. Ustrasana - položaj kamile (pomaže kod respiratornih oboljenja)

4. Uttanasana - Savijanje prema napred

5. Noge ispružene uz zid (Viparita Karani)

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.