5 joga položaja za detoks tela: oslobodite se nataloženih toksina

Ovih 5 jednostavnih asana pomoći će vam da prirodnim putem uradite detoks organizma.

Vežbanje je kao proza, a joga je poput poezije pokreta. Kada naučite gramatiku joga položaja, možete da ispisujete remek dela svojim telom.

Antistres asana koja jača kičmu ugroženu skoliozom: Privrtta Janu Širšasana umiruje um i snaži telo

Period nakon praznika predstavlja pravo vreme za detoks. Uz ovih pet asana koje pokazuje Maja Popov - instruktorka joge - na prirodan i zdrav način ćete se osloboditi od nataloženih toksina.

5_joga_polozaja_za_detoks_tela_oslobodite_se_natalozenih_toksina_2

1. Stanite u širi raskorak, stopala su blago okrenuta ka spolja. Čučnite, pa udišući primaknite sklopljene dlanove ka grudima, a laktovima širite kolena. Isprsite se tako da leđa budu što više ravna.

5_joga_polozaja_za_detoks_tela_oslobodite_se_natalozenih_toksina_3

2. Izdišući, spustite dlanove na pod, a zatim lagano i laktove. Pratite granice svog tela, držite pažnju na karlici. Jako otvaranje u preponama i kukovima. Lagano dišite na nos.

5_joga_polozaja_za_detoks_tela_oslobodite_se_natalozenih_toksina_4

3. Lagano desnom rukom obgrlite koleno, a levom probajte da uhvatite desnu ruku. Pogled preko levog ramena. Dišite lagano i smireno na nos, a zatim levom rukom obgrlite levu nogu i uhvatite svoju desnu ruku!

_joga_polozaja_za_detoks_tela_oslobodite_se_natalozenih_toksina_5

4. Izađite iz položaja i protegnite noge! Iskoračite levom nogom i obuhvatite članak obema rukama, dok laktove držite u vazduhu. Ostanite u položaju i dišite. Sve to ponovite drugom nogom.

5_joga_polozaja_za_detoks_tela_oslobodite_se_natalozenih_toksina_6

5. Spustite koleno na pod i uhvatite stopalo istom rukom. Pratite granice tela i lagano dišite. U trenutku kada osetite da ste stabilni, probajte da obuhvatite stopalo obema rukama i dobro istegnite prednju ložu, ruke, ramena. Otvorite grudni koš i dišite!

Šta je ZAZEN meditacija: 3 koraka za smiren um i čist osećaj sreće

Napomena: Ako imate bilo kakve tegobe u kolenima, preponama ili karlici, nemojte izvoditi vežbu pre nego što se konsultujete sa lekarom ili instruktorom joge!

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.