Zlatni slatkiš: pečena bundeva sa medom i pomorandžom

Ako se trudite da u ishrani smanjite količinu rafinisanih šećera, ovo je odlična poslastica koja će i vašim mališanima osladiti bundevu!

Sastojci:

  • 2 kašike meda
  • 1 kašika soka od ceđene pomorandže
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1,5 kg bundeve

Priprema: Ugrejte rernu na 200 C stepeni, obložite pleh pek-papirom. U šolji izmešajte med, sok i ulje. Isecite bundevu na kriške, oljuštite i očistite od semenki. Poprskajte pripremljenom mešavinom i pecite oko 40 minuta dok bundeva ne omekša. Po želji, kad servirate, pospite solju i biberom - ovo će biti zanimljiva promena za sve ljubitelje bundeve. Druga mogućnost je da ukrasite kriške pečene bundeve lomljenim lešnikom i dodatno zamirišete cimetom.

Kristina Ivanović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.