Živa hrana protiv celulita

Hrabro otkrijte telo suncu i povetarcu, a neravnine na koži negujte s ljubavlju. Posvetite im pažnju ishranom, finim čajevima, vitaminima i mineralima.

S dolaskom toplijeg vremena, pogled nam skreće prema dole, ispitujemo šta se tokom zime događalo na našim nogama, bedrima, zadnjici, ponekad se zabrinuto pitamo da li je prekasno da se pobrinemo za narandžinu koru. Ne pristupajte joj kao neprijatelju, pre je shvatite kao podsticaj i poziv da mazite i negujete svoje telo spolja i iznutra.

Olakšajte telu da odbaci viškove i bar na kratko na stranu stavite slatkiše, razne grickalice, pohovana, pržena i veoma slana jela, gazirana i alkoholna pića. Masni sirevi, beli šećer, beli hleb, beli pirinač, belo brašno i namirnice s visokim sadržajem masnoća, kao i hrana bogata ugljenim hidratima, druguju s našim masnim ćelijama. Prekinite to prijateljstvo na kratko. Ali to ne znači da iz svoje kuhinje treba da izbacite uživanje.

Sveža hrana je "živa hrana" jer su sačuvani vitamini, minerali i važni enzimi. Idite na pijacu i kreirajte šarene privlačne obroke od voća i povrća. Odlično je ako ga jedete sirovo, ako ga kratko obradite ili pripremite sok. Uz takav meni, čak i poneki dodatak s gornje liste neće predstavljati opasnost. Zbog vitamina i minerala kojima obiluje voće i povrće podstaći ćete proces detoksikacije i regeneracije organizma i smanjiti uticaj nekog "lošeg" zalogaja.

Voće jedite sirovo. Povrće koje morate da kuvate kuvajte što kraće ili ga pripremite na pari. Jedite ribu, belo i povremeno crveno meso, upotrebljavajte obrano mleko, masne sireve zamenite svežim kravljim sirom. Jaja jedite obarena. Salate začinite maslinovim uljem, limunovim sokom ili sirćetom od jabuka.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.