Zimnica bez kuvanja: sirovi ajvar od svežih paprika (PRESNA HRANA + RECEPT)

Ako ste ljubitelj jela od paprike, onda morate da probate ovaj zdrav i vrlo ukusan ajvar...

Sastojci:

  • 3 kg paprike šilje
  • 2 srednja patlidžana
  • 1 ljuta paprika - ako želite ljuti ajvar
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • malo bibera

Priprema:

Paprike izrežite uzdužno, očistite od semenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su se paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.

Nakon toga stavite paprike u blender sa patlidžanima koje ste prethodno iseckali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa mutite. Probajte i dodajte ukuse po želji i ukusu.

zimnica_bez_kuvanja_sirovi_ajvar_od_svezih_paprika_presna_hrana_recept_aps

Recept piše: Mihaela Devescovi

Izvor: Sirova hrana

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

10/09/2018 TeodoraAndric
Poštovana Naturela, paprike se vade iz marinade i stavljaju u dehidrator. Srdačan pozdrav!
02/09/2018 Naturela
Postovani, Recept deluje izuzetno ukusno i rado bih ga probala, ali imam jednu dilemu. Da li se paprike vade iz marinade ili se zajedno stavljaju u dehidrator? Unapred zahvalna Naturela