ZELENI ČAJ ILI CRNA KAFA: Evo koji napitak više pomaže za mršavljenje

Koji od ova dva napitka više pomaže kada je reč o mršavljenju - zeleni čaj ili crna kafa?

Zeleni čaj i crna kafa su kofeinski pšrirodni napici koji osim energetskog dejstva i razbuđivanja, imaju uticaj i na skidanje telesne težine i održavanja vitkosti.

Nekoliko studija pokazuju da ovi napici ubrzavaju metabolizam i pomažu u procesu sagorevanja masti, ali i imaju i druge benefite za zdravlje.

Pročitajte još:

Kako da smršate uz pomoć zelenog čaja: ako ga pravilno pijete, višak kilograma će nestati

Zeleni čaj jača zube i zaustavlja krvarenje desni

Usporava starenje, a ubrzava metabolizam: napravite detoks vodu od nara, nane i zelenog čaja (RECEPT)

Zeleni čaj

Pitanje je - Koji od ova dva napitka više pomaže kada je reč o mršavljenju? Zeleni čaj sadrži kofein i vrstu flavonida koja se naziva katehin koji je zapravo vrsta antioksidansa. Studije pokazuju da katehin efikasno pomaže u razgradnji viška masti u organizmu, čisti telo od toksina i podstiče normalno funkcionisanje sistema organa za varenje.

Zeleni čaj nije samo dobar izbor za one koji žele da skinu masne naslage, već i za sve ljude koje žele da sačuvaju optimalno zdravlje. Sadrži vitamin B, magnezijum i flavonide. Preporučuje se za smanjenje holesterola, prevenciju kardiovaskularnih oboljenja, smanjenje rizika od Alchajmerove bolesti i prevenciju dijabetesa.

Sa zelenim čajem je važno da budete umereni, jer je dozvoljena doza maksimalno dve šolje dnevno i trebalo bi da ga izbegavaju osobe sa osetljivim želucem, srčanim problemima i nesanicom.

Crna kafa

Kafa je još jedan zdrav napitak koji, ako se pije umereno, može imati brojne dobrobiti po zdravlje, ali se može koristiti i kao podsticaj za skidanje masnih naslaga. Ako želite iskoristiti dobrobiti kafe za zdravlje i mršavljenje, onda u kafu ne sipajte mleko, šećer ili šlag, već konzumirajte čistu crnu kafu. 

Crna kafa sadrži hranljive nutrikjente, antioksidanse, vitamine B2, B3 i B5, magnezijum, kalijum i mangan. Odličan je pokretač metabolizma, ali sa njom takože ne smete preterivati jer se to može negativno odraziti na vaše zdravlje. Popijte najviše dve šoljice crne kafe na dan.

Zeleni čaj, majčina dušica ili jasmin: koji čaj odgovara vašoj krvnoj grupuZeleni čaj, majčina dušica ili jasmin: koji čaj odgovara vašoj krvnoj grupuKad kuvate čaj, koristite bilje imajući u vidu svoju krvnu grupu, jer će u tom slučaju efekti ovog napitka biti daleko…

Na kraju, koji napitak je bolji za mršavčljenje - crna kafa ili čaj?

Oba napitka imaju pozitivne efekte na metabolizam, ali pobedu odnosi zeleni čaj u cilju mršavljenja jer je zbog svog sastava zdravija varijanta od kafe.

Zeleni čaj sadrži brojne antioksidanse, pa se osim mršavljenja koristi i za detoksikaciju organizma od toksina, metala i neželjenih sastojaka iz hrane ili pića.

Pored konzumiranja zelenog čaja, u procesu mršavlhje ja se hranite izbalansirano, ne gladujte, izbacite prerađenu hranu, rafinisane šećere i vetačke arome i ne zaboravite na umerenu fizičku aktivnost.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.