Zdrav slatkiš sa niskim glikemijskim indeksom: čokoladne bombone od rogača (VEGAN + RECEPT)

Da li ste za zdrave čokoladne bombone od rogača? Evo kako možete da ih napravite...

Prava čokolada podrazumeva da se pravi od semena drveta kakaovca, iz koga dobijamo kakao buter i kakao prah. Kakao ima stimulativna svojstva, a ako to želimo da izbegnemo, a da ipak uživamo u ukusima, onda je ovo izbor za vas. Ovo je mnogo zdravije i bolje davati deci nego pravi kakao.

Sastojci:

  • 100 grama kokos ulje
  • 80 grama rogača, organskog, fino mlevenog
  • 35 grama šećer kokosovog cveta (ili po ukusu). Radi lepše strukture, poželjno je kokos šećer samleti u mlinu za kafu. Umesto njega možete da koristite i agava sirup.

Napomena: agava sirup, kokosov šećer i rogač su pogodni i za ljude sa dijabetesom, jer imaju nizak glikemijski indeks (GI).

Priprema:

Otopite kokos ulje na pari u obloj inoks posudi. Dodajte rogač i kokosov šećer. Dobro mešajte da se sve lepo sjedini u glatku strukturu. Pomozite se mikserom ili blenderom, mada je i ručno sasvim izvodljivo. Izlijte čokoladu u silikonske kalupe i ohladite u frižideru dok se ne stegne (15-20 minuta je dovoljno). Ova čokolada bi trebalo da stoji na hladnom, mada može i na sobnoj temperaturi do 25 stepeni. Veoma je jakog ukusa - ako želite da bude nežnija, stavite manje rogača. Slatkoću regulišite prema ukusu. Takođe joj možete dodavati svežeg i suvog voća, listiće kokosa i badema. Birajte po ukusu i želji.

Izvor: Sensa

Margareta Vesna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.