Zašto vaš organizam traži neku hranu?

Dugotrajna, izražena želja za jednom vrstom hrane može da ukazuje na neke zdravstvene probleme.

Sigurno ste se nekada u životu zapitali zašto vam je neka hrana omiljena u odnosu na drugu. Zašto vaš organizam uporno traži jednu vrstu namirnica – da li ste se zapitali kakvo je pravo značenje toga?

Potrebe organizma za unošenje  svakodnevno  više puta pojedinih namirnica često nemaju svoju opravdanost u zdravstvenom pogledu. Međutim, dugotrajna, izražena  želja samo za jednom vrstom hrane može da ukaže na veoma važne činjenice u vezi sa vašim zdravljem.

Čips i slična slana hrana – prekontrolišite štitnu ili nadbubrežnu žlezdu.
Led – mogući problem je anemija.
Gazirana pića – mogući problem je nedostatak kalcijuma.
Kari – mogući problem je  Parkinsonova bolest ili nedostatak cinka.
Hleb i testenine – mogući problem je depresija.
Zemlja – mogući problem je nizak nivo minerala u trudnoći ili celijakija.
Čokolada – mogući problemi su: depresija, stres, PMS.

Svako od nas može da promeni male stvari na svakodnevnom nivou i da time ostvare  trajno pozitivne rezultate na zdravlje. Dođite na SENSA PROLEĆNI VIKEND  i saznajte informacije o namirnicama koje će zauvek promeniti vaš način ishrane i brige o zdravlju.

Milka Raičević će biti predavač na prolećnom Sensa vikendu koji se održava u hotelu Mona, na Zlatiboru, od 11. do 13. maja 2012. godine.

Milka Raičević je nutricionista sa širokim praktičnim i teorijskim znanjem iz oblasti ishrane za zdrave i bolesne. Završila je Višu Medicinsku školu, odsek Dijetetičar-nutricionista. Trenutno je zaposlena u DZ Palilula u Preventivnom Centru i Savetovalištu za mlade, a radi i kao stručni saradnik brojnih magazina, na temu zdrave ishrane. Predsednik je udruženja Dijetetičara Srbije i Beograda.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.