Vreme bukovača

Eliksir života - bukovača je ukusna, dijetalna i lekovita.

Jesen je vreme bukovača, hranljivih pečuraka koje snižavaju masnoću u krvi, bore se protiv visokog krvnog pritiska, imaju antibiotička i antialergijska svojstva i jačaju imunitet.

Bilo da ih volite u čorbama ili prelivima, snabdeće vas vitaminima A, C, D i E, jodom, selenom, kalijumom, cinkom kao i kvalitetnim proteinima koji su najsličniji onima životinjskog porekla. Njihov moćni sastojak jesu vlakna cerealije koja vezuju i izbacuju iz organizma nagomilane toksine. Usporavaju proces starenja zbog udela hlorofila koji regeneriše tkiva. Svežih bukovača ima u jesen, a ponekad ćete na panjevima i zimi naići na njih. Čak ni pri organizovanoj proizvodnji bukovača ne koriste se nikakve hemikalije koje imaju štetne posledice po zdravlje ljudi.

Iva Jerković, Paula Bobanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.