Vegetarijanski recept: pečena heljda sa pečurkama (GLAVNO JELO ili NADEV za pitu)
Pečenu heljdu sa pečurkama možete koristiti i kao nadev za pitu savijaču ili je poslužiti kao glavno jelo uz dodatak nekog povrća. U bilo kom slučaju - nećete pogrešiti!

Sastojci:
- 300 g heljde
- 100 g sušenih pečuraka
- 50 g putera
- 2 kašike pirea od paradajza
- so
Priprema:
Pečurke ostavite na neko vreme u vodi da nabubre. Heljdu operite i potopite vrelom vodom. Dodajte u heljdu kašiku putera, malo soli i poklopite. Čim voda sa heljdom provri, procedite je i stavite u širu tepsiju i pecite u rerni dok ne porumeni a zrnevlje počne da se odvaja. Izvadite je i dopržite na tihoj vatri na puteru, dodajte pire od paradajza i oceđene pečurke. Ovako spremljenu heljdu možete koristiti kao nadev za pitu ili je možete služiti sa povrćem.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Ostali članci
-
NAPITAK PUN VITAMINA I MINERALA OD 4 SASTOJKA:…
Recept za doimači napitak koji osnažuje imunitet - pun vitamina i minerala!
-
RECEPT ZA POTPUNO DRUGAČIJI KROMPIR IZ RERNE:…
Isprobajte ovaj ukusan recept i napravite idealan nedeljni ručak!
-
SREĆNA TORTA ZA DOBRO JUTRO: Brz i lak kolač sa…
Recept za srećnu tortu za dobro jutro - brzo, lako i većinu sastojaka već…
-
KAKO SE PRAVI KAPAMA: Recept za staro jelo od…
Kapama - Recept za staro tradicionalno jelo koje su pravile naše bake!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.