Vegetarijanski kolači: mafini od tikvica sa čokoladom (RECEPT + BEZ BRAŠNA, BEZ ULJA, BEZ GLUTENA, BEZ ŠEĆERA)

Najmekši mafini na svetu - idealni za sezonu tikvica! (A sezona čokolade ionako nikad ne prestaje... )

Sastojci:

 

  • 1 zrela banana srednje veličine
  • 1 šolja rendanih tikvica
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje maslaca (možete zameniti biljnim puterom ili semenom suncokreta)
  • 1/4 šolje meda
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 šolje kakao praha
  • 1/4 šolje rendane crne čokolade
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena

 

Priprema: Izmešajte u blenderu sve sastojke izuzev tikvica i čokolade, tako da dobijete glatku smesu. Zatim žicom umešajte tikvice i čokoladu. Sipajte testo u podmazan pleh za mafine, tako da kalupi budu puni do 3/4. Pecite na temperaturi od oko 190 stepeni, dvadesetak minuta, proverite da li je pečeno čačkalicom. Po želji, pospite sa još malo rendane čokolade i ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.

vegetarijanski_kolaci_mafini_od_tikvica_sa_cokoladom_recept_bez_brasna_bez_ulja_bez_glutena_bez_secera_2.jpg

Izvor: Lovesensa

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.