Vegetarijanska poslastica: recept za tart sa bundevom i bademima

Napravite vegetarijanski tart sa bundevom vođeni svojim kulinarskim instiktima za merenje namirnica. Rezultat - neodoljivo slatko parče...

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 50g putera
  • 1 vanilin šećer
  • brašno
  • rendana bundeva
  • cimet i seckani bademi
  • voda
  • šećer

Priprema:

Umutiti jedno jaje s malo vode, dodati 50g putera, malo vanilin šećera, malo šećera (po ukusu) i dodajući brašno umesiti čvrstu kuglu. Uviti je u foliju i ostaviti u frizider 30 minuta.

Razvući testo na podmazan pleh za tart (prečnika 25 cm). Odvojiti malo testa za ukras. Posuti rendanu bundevu koju ste pošećerili po ukusu, dodali vanilin šećer, cimet i seckane bademe. Postaviti ukrase od testa i peći u rerni na 180 C dok ne porumeni.

Ivana Martić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.