Vegetarijanska musaka: recept za slanu tortu od krompira, vrganja i šampinjona

Red krompira, red pečurki i običan dan postaje mala svečanost uz ovu jednostavnu slanu "tortu"!

Sastojci:

  • 20 g sušenih vrganja
  • 300 g krompira
  • 200 g šampinjona
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • so
  • sveže mleven biber
  • 5 kašičica maslinovog ulja

Priprema:

Sušene vrganje 30 minuta ostavite da se namaču u zdeli tople vode. Potom ih iscedite i narežite. Vodu u kojoj su se namakali procedite pa prespite u manji lonac. Dodajte narezane namočene pečurke i kašičicu maslinovog ulja.

Kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vreme krompir oljuštite i isecite na tanke kriške. Šampinjone prebrišite papirnim ubrusom i iseckajte.

Punjene pečurke s kinoom (bez glutena)...

Posudu za pečenje namažite uljem pa u nju stavite red narezanih krompira (lagano ih posolite i pobiberite), red šampinjona, prelijte prokuvanim sušenim gljivama pa pospite naseckanim belim lukom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.

Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta, odnosno dok krompir ne bude skuvan. Pre posluživanja pospite naseckanim peršunom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.