Veganski recept: zapečeni krompir sa susamom i paprikom

Krompir iz rerne sa susamom i tucanom paprikom - ko još može da odoli ovom specijalitetu?

Sastojci:

  • 1 kg belog krompira
  • 150 g susama
  • 2 kašike tucane paprike
  • 1,5 dl biljnog ulja

Priprema:

Krompir očistite i prepolovite, pa svaki uvaljajte najpre u papriku a potom u susam. Ređajte u pleh položen na sečenu stranu. Krompir poprskajte sa malo ulja i stavite u umereno zagrejanu rernu da se ispeče. Kad omekša, izvadite iz rerne i služite uz neku salatu ili, ako nije post, s mladim sirom.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa

NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:

Vegetarijanski napitak sa jogurtom: recept za slatki lasi

Toplo predjelo: bogata zimska miso supa od pirinčanog napitka (VEGAN)

Kako da napravite ajurvedski sir panir (RECEPT)

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.