Veganski recept za moćnu detoks čorbu: kako se pravi zelena čorba puna vitamina i minerala (RECEPT + VEGAN)

Savršena kombinacija povrća ovo jelo čini pravim izvorom vitamina i minerala, a ovo je originalni recept za zelenu detoks čorbu!

Iz knjige Clean Soups poznate kuvarice Rebecce Katz, koja je stručna u korišćenju hrane u medicinske svrhe i izvlačenje esencijalnih aroma iz nje, donosimo recept za finu zelenu čorbu za detoks.

Vegetarijanska supa od divljeg luka: ukusna krem čorba od sremuša (RECEPT)...

U ovoj kombinaciji zelenog lisnatog povrća i ostalih sastojaka dobićete sve potrebne vitamine koji se kriju iza genijalnog ukusa zbog kojeg će se tražiti porcija više.

Moćna zelena čorba

Sastojci:
(za 6 porcija)

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, iseckani
  • morska so
  • 1 veliki praziluk, samo beli deo, opran i iseckan
  • 1 krompir, oljušten i naseckan na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1/4 kašičice mevenih papričica ili sveže mlevenog crnog bibera
  • litar jake supe od povrća
  • 1 veza blitve, očišćene i grubo naseckane
  • 1 veza lista kelja, očišćenog i grubo naseckanog
  • 1/4 šoljice naseckanog bosiljka
  • 1 kašičica limunove korice
  • 1 kašika sveže isceđenog limunovog soka

Zeleni detoks smoothie: energija u čaši...

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi za supu na srednje jakoj vatri pa dodajte luk i 1/4 kašičice morske soli, pa dinstajte dok luk ne pozlati, oko 10 minuta. Dodajte praziluk i krompir pa nastavite sa dinstanjem još 3 minute. Ubacite beli luk i crvene papričice ili biber pa mešajte 30 sekundi. Dodajte 100 ml jake supe od povrća, pa mešajte dok se sve ne odlepi od stranica lonca i nastavite da kuvate dok pola tečnosti ne ispari.

Zatim dodajte blitvu, kelj i još jednom četvrtinu kašičice morske soli. Dobro pomešajte i nastavite da mešate dok svi listovi povrća ne uvenu. Sada ulijte ostatak supe od povrća, pokrijte i ostavite da krčka oko 5 minuta, dok povrće ne postane mekano. Prebacite sve u blender (ako nemate veliki, ulijte u nekoliko puta) pa mutite dok se povrće sasvim ne usitni. Na kraju dodajte bosiljak.

Vratite supu u lonac i lagano je zagrejte na srednje jakoj vatri, pa dodajte limunovu koricu i sok. Začinite dodatno po želji, a da bude više atraktivna pri posluživanju pospite po njoj par kapljica maslinovog ulja ili gremolate.

Ako nećete odmah da je poslužite ili vam ostane viška, ova supa može stajati do 5 dana u frižideru i do 3 meseca u zamrzivaču.

Izvor: Zdrava krava

Terezija Jerković Bjelajac

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.