Vegetarijanski recept: slatka pita od heljdinih kora sa bundevom i medom

Zdrava pita sa heljdinim korama, bundevom i medom idealan je slatkiš za sve prilike. Lako se priprema, a evo i kako...

Sastojci:

  • 500 g heljdinih (integralnih) kora
  • 500 g rendane bundeve
  • 2 kašike meda
  • cimet po želji
  • biljno ulje

Priprema:

Izrendajte bundevu i pomešajte je sa medom i cimetom. Svaku koru poprskajte uljem, ravnomerno rasporedite po njoj kašiku fila i umotajte je. Ponovite postupak sa svakom korom i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni na 180 C, pecite pitu 20 - 30 minuta.

Savet: ukoliko volite hrskaviju pitu, onda pecite još 10 - tak minuta.

Prilagođeno sa: Pan sport

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.