Veganski recept: pikantna salata od šargarepe i peršuna

Ako ste jedan od mnogobrojnih ljubitelja šargarepe, onda će vas ova zdrava pikantna salata jednostavno oduševiti!

Sastojci:

  • 300 g šargarepe
  • 4 kašičice ulja
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice čilija u prahu
  • 1 kašika slatke paprike
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • so

Priprema:

Šargarepu iseckajte na kolutove i prokuvajte u hladnoj vodi. Ocedite i ostavite da se ohladi.

Iceskajte sitno beli luk, pomešajte sa peršunom, čilijem, mlevenom paprikom i dodajte so. U tiganju zagrejte ulje sa malo vode i kratko prokuvajte ovu smesu.
Dodajte limunov sok i prelijte ovim umakom ohlađenu šargarepu.

Izvor: Vegetarijanska kuhinja

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.