Veganski recept: palačinke od heljdinog brašna i pirinčanog mleka (POSNO)

Zdrave palačinke od heljdinog brašna možete filovati pojedinačno ili kao tortu. U svakom slučaju, nećete pogrešiti...

Sastojci:

  • 250 g heljdinog brašna
  • kašika ulja
  • kašičica morske soli
  • 1/4 l mlakog pirinčanog mleka
  • 1/2 veze peršunovog lista
  • 1/4 l vrele vode

Priprema:

Poparite brašno vrelom vodom i ostavite da odstoji 30 minuta. Postepeno dodajte mleko izmešano sa solju i dalje mešajte da se ne zgrudva. Dobro izradite testo i dodajte ulje i sitno seckan peršunov list. Ostavite 90 minuta da se odmori. U tiganju pecite tanke palačinke i filujte ih po želji.

Napomena: Palačinke od heljdinog brašna možete da filujete pojedinačno ili kao tortu. Možete da ih pravite i kao slatku varijantu, s manje soli i bez peršunovog lista.

Vegetarijanski recept: palačinke od kokosovog brašna i bademovog mleka...

Palačinke od heljde punjene pečurkama...

Izvor: Lisa

Milja Lukić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.