Veganski recept: marinirana sirova cvekla koja poboljšava krvnu sliku

Marinirana sirova cvekla bogata je kalijumom, magnezijumom, hranjivima vlaknima i vitaminom C. Spremljena na ovaj način, može da stoji i do dve sedmice. Evo kako da je napravite...

Sastojci:

  • 2 cvekle
  • ljuta papričica
  • šolja pirinčanog sirćeta
  • 1/4 šolje smeđeg šećera
  • svež list lovora
  • pola kašičice bibera, so.

Priprema:

Operite, ogulite i tanko narežite cveklu i stavite je u teglu. U loncu ostavite da prokuva sirće, naseckana papričica, šećer, biber i lovorov list. Prelijte cveklu vrelim sirćetom sa začinima. Dobro zatvorite teglu i čuvajte je na tamnom i hladnom mestu. Može da stoji nedelju-dve.

Izvor: Zdrava hrana

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

24/10/2015 djurdjaralic
Kolike su šolje? I može li alkoholno sirće, ako ne nađem pirinčano sirće?