Veganski recept: kus kus sa hrskavim povrćem

Kus kus sa hrskavim povrćem je spreman za manje od pola sata, a istovremeno je i zdravo i lagano jelo.

Sastojci:

  • 3/4 šolje kuskusa
  • 1 šolja vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soka od limuna
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 šolja na kockice iseckanog celera
  • 1/2 šolje izdanaka mungo pasulja (opciono)
  • 4 kašike prepečenih, oljuštenih badema
  • 1/2 šolje iseckane paprike
  • 2 kašike iseckanih listova peršuna
  • 1/2 kašičice morske soli

Priprema:

Vrelom vodom prelijte kuskus i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da odstoji 8 minuta. Skinite foliju i promešajte. Iseckajte povrće, dodajte ga u kuskus zajedno sa ostalim sastojcima i sve dobro izmešajte. Servirajte na sobnoj temperaturi.

Izvor: Zdrava hrana

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.